Queenstown!!

På vägen ner mot drottningstaden (aka aktivitetsstaden) stannade vi till i Wanaka för lite hjärngympa, perfekt på en bakisdag? Puzzling World är ett ställe där man lurar sig själv med illusioner, löser problem, går vilse i den 1.5 km långa labyrinten (man kan även fuska) och knäcker hobgåtan.


   

Underbara Queenstown. Där hade vi kunnat spendera hela vår tid i NZ, nästan. Lika vackert som alla säger och mer saker att göra än vad man kunnat föreställa sig, som en fjällby i den vackraste hösten. Snön föll under nätterna och låg fint på bergen runtomkring under mornarna och gav ett vackert naturspel tillsammans med de färgglada löven, poetisk och sant.


Eftersom att vi redan klarat av Nya Zeelands högsta tandembungy ville vi göra något extra idiotiskt, vilket är ett måste när man är i huvudstaden för alla spänningssökande människor. Eller om sanningen ska fram, Sarah var glasklar på sin sak, Emma blåvägrade och fick under storasysters hotelser acceptera fakta och även hon signa in sig för resans tredje möte med döden. Hon började därmed skaka som ett kanadensiskt löv och slutade inte kallsvettas förens dagen var framme och hoppet ett faktum. Nevis Arc, världens högsta swing! För att Emma i huvudtaget skulle överleva blev även detta äventyr i tandemform, vilket Sarah även var mäkta glad över väl på ansatsen. Ansatsen bredvid är för världens tredje högsta bungy, 134 m, den hoppade Emelie och Josefine! Tillsammans med oss hoppade Karlstads stoltheter Sara och Hanna.


160 m över marken, 120 m lång fallina, 70 m fritt fall (8 sek), 150 km/h, 300 m swing över dalgången och dödsångest i kvadrat. Vi vill hoppa igen!!


  Från klarhet till klarhet.

   

Efter att adrenalinkicken lagt sig började vi känna hunger och törst igen, en känsla som inte existerat tidigare under dagen. Ferg Burger! Legendariskt. Kvällen toppades med en massiv utgång kontra avsked. Hejdå reskamrater, hoppas ni får en fortsatt bra tid i Queenstown. Vi två slitna själar hoppade på bussen tidigt på morgonen för att åka på en ditox-resa till Mount Cook. Alper och glaciärer utanför sängen funkar helt ok.


       


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vilken javla kvall!! Idag mar man som vantat... Hoppas ni overlevde bussresan!

2011-04-19 @ 10:15:03
URL: http://emelaia.blogg.se/
Postat av: Tina

Vad ni är våghalsiga. Jag blir höjdrädd, bara jag ser korten.

2011-04-19 @ 14:20:45
Postat av: Lina

Fy faaan va läskigt det där ser ut!! Jag hade aldrig i hela mitt liv, tror jag, gjort nåt dylikt. Men helt klart ett minne för livet, snyggt jobbat!

Här har vårvärmen kommit för att stanna i några dagar åtminstone. Vi inväntar de 20 graderna nu över påsken, härligt!



Vilma ska bli H&M-modell också...:) Håll utkik på bloggen, hon fotas om två veckor...



Hoppas ni får njuta av de underbart vackra bergen nu!

Puss och kram från oss!!

2011-04-19 @ 18:37:01
URL: http://lhoof.blogspot.com
Postat av: Sanne

Ni är helt galna! Men shit vad bra ni verkar ha det. Kram!

2011-04-22 @ 09:43:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0