Whitsundays

Sista dagen i Cairns. Liksom alla andra dagar var det klappkasst väder och inte mycket annat än inomhus lockade, för oss innebar det fönstershopping, mat och mat. Och just det, mat. Vi skulle lämna hotellet klockan 04 på natten för att ta ett flyg ner till Townsville, då alla bussar är och var inställda. Det klappkassa vädret är dock riktigt maffigt att titta på från ett behagligt avstånd, typ några kilometer.
 

Townsville är en död stad och om det är dåligt väder så existerar den inte ens. Så för er som planerar att spendera 12 timmar i den staden, gör det inte. You´ll end up sitting in the busstaion. Eating.


Whitsundays. Segling. Vädergudarna fortsätter att kissa oss i ansiktet, blåsa oss i håret och skaka om oss rejält. Men på en catamaran kan man ha riktigt jäkla kul ändå! Faktum är att ena dagen bjöd på några timmars sol! Se där, ibland ler även vädergudarna mot oss. Vi har seglat i tre dagar, blivigt lite sjösjuka (inte minst efter att vi gått i land), fått helt sjukt god mat, lärt känna sköna lirare, klappat ca tusen fiskar i ett och samma simtag, matat örnar, sovit under stjärnklar himmel, duschat en gång på tre dagar, skrattat ofantligt mycket och snubblat över en till tvåmetare till Tree Snake, fysatan vad jävla rädd ormens upptäckre blev (jag drog av ett riktigt tjejskrik några cm från stackarn). Och nåväl, det där med att sova under stjärnklar himmel, låt oss säga att vi sov två timmar den natten och övriga timmar var pissblöta.


     

Whitsunday är en av världens finaste stränder, rankad trea för några år sedan. Då den består av 98.9% silt är den den mest finkorniga stranden i världen, tvåa kommer en strand i Fraser (också i Australien, dit vi ska nästa vecka). Potatismjölsstranden är perfekt för upputsning av ädelmetaller, så mormor, din vigsel- och förlovningsring blänker fint nu.


Under regnperioden blir vattnen i Australien lite obehagliga, massa små rackare vill bitas och stickas. Det förklarar varför vi bär de sexiga våtdräkterna, för att hålla maneter, stingfish och annat sattyg borta från våra kroppar.
En annan rolig sak vi kan dela med oss av, var när vi kände for att berömma den duktiga kocken och på klassisk svensk översättning sa till den hippicoola guiden med dreds "you are a really good kock". Succe på båten!

Sista kvällen i Airlie Beach bestod av ”efterfest” för alla som vart på de olika båtarna ute kring Whitsundays ö-grupper. Vi återslöt med vår grupp beståendes av fransmän, holländare och engelsmän, vi hade en great avslutning! Vi lurade dessutom i fransmännen "swedish snus", haha. Magiskt.

Snart rullar trippen vidare med nattbuss ner mot 1770, en liten skithåla där vi ska lära oss surfa. Kan bli en del roliga bilder därifrån… Off we go.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0