The GREAT barrier reef

Regnet höll som utlovat i sig, men då vädergudarna bestämt sig för att förlora sten-sax-påse med Turen så håller skiten i sig veckan ut, vi åkte med båt ändå dvs. Lyckligtvis dras molnen mot fastlandet efter att de vuxit till sig ute till havs, så vanligtvis finner man det fina vädret några mil ut. Mycket riktigt. Efter en timme på speedboat fann vi för första gången blå himmel, klibbigare temperatur och stickigare sol. YES!

Dagens första stopp innebar intro dive för oss, ett gastubsdyk med instruktör ute på öppet vatten. Då Sarah vart sjuk och egentligen inte skulle fått dyka (men höll käft om viss information för instruktörerna) tog det oss ca 10 min att ens komma ner till 2 m pga vissa öronproblem så att säga. Det gick sedan som en schmäck och vilken värld! Vilken frihet! Vilka djur! Det fräckaste vi fick se var en enorm stingrocka (från 1 m), en havssköldpadda på ca 1 m från samma avstånd och givetvis Nemo med sitt crew. Dykarna framför skrämde bort dagens enda syn av haj vilket Emma är tacksam för. Vi fick plocka upp sjögurkor, dra fingrarna genom koraller och ta på andra levande svampdjur. Då vi inte hade en undervattenkamera till förfogande får ni endast föreställa er bilden av detta, alt googla eller se bilderna fotade från glasbottenbåten =)
 Sarah: total excited. Emma: Totalvrak och gaanska så nervös.

Lunchen! Skaldjur och smorgarsbord (som det heter runtom i världen), vilken smakupplevelse. Kort därpå anlände vi till revanhalt nummer två, för snorkling. Tyvärr hade Sarah lämnat kvar sina öron kvar på botten vid dykningsstället och hade problem med tryckutjämningen vilket var självförvållat. Fiskar och rev ses med ögon vilken är tur. Vi blev även eskorterade ut till en sandö på ca 40 kvm som var vår för dagen. Resans första riktiga sandkontakt -check. Solning, badning, snorkling, mer mat, solning, badning, snorkling osv.



Vi spenderade totalt 8 otroliga timmar på havet och kunde vid horisonten se regnmolnen över fastlandet (moahaha).


Ikväll förlängde vi vår vistelse på Global Backpackers med en natt, lämnar förhoppningsvis regniga Cairns på fredag med flyg (Sarah ska bara hitta öronen innan). Alla bussar är inställda då regnet har bildat floder över vägarna, detta ger inte hinder bara för oss utan för hela Queensland och flygpriserna är skyhöga. Men vad ska man göra? En dyr flygbiljett är värd mer än tre extra dagar i regn alt tre dyra dagar på havet igen. Flyget ska ta oss ner mot Whitsundays där en tredagars seglingstripp väntar.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Tryckutjämna, tryckutjämna 100ggr/dag Sarah!

Vaddå 3 dagars segling? Det är till o glassa runt! Ta sjösjukepiller då ni ska iväg. In´t é ja nå avis inte!!

Puss o Kram Mamma

2011-03-10 @ 15:42:36
Postat av: Maria (12164;))

Följer er blogg med spänning varje dag! Tänker på 5dagars när ni bodde bredvid vår rosa husvagn och regnnatten då tälten blåste ner.. och ser er två framför mig på äventyr i vida världen. Tur ni fått lite regnövning i Sverige iaf ;) Men nu blir det sol! Håller tummarna härifrån. Kram!

2011-03-10 @ 20:37:54
Postat av: Maria (12164;))

Menade inte att ni inte skulle klara er i vida världen alltså, såg nu att det kanske verkade så. Det har jag aldrig tvivlat på!

2011-03-10 @ 20:41:43
Postat av: Juicephine

ojojojojoj, Whitsundays var jag i och seglade i september, heeelt amazing! Tänk att "solen tar genom regnet också" haha

2011-03-11 @ 14:19:21
Postat av: Juicephine

Btw, fan vad skönt att ni inte är kvar i Japan!

2011-03-11 @ 14:20:09
Postat av: Cissi

Ni verkar ju ha det för bra nästan, bara solen som saknas ju! ;) Medan ni letar efter den, så saknar jag er här hemma! Håller med föregående att det känns tryggt att ni har lämnat Japan! Take care!

2011-03-12 @ 16:16:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0