Hur man avverkar Sydney under en dag

Det vet vi svaret pa: overexhalterade och spring i benen. Hyde Park, pang! Operahuset, pang! Hamnen, pang! Harbour Bridge; Pang! City, pang! Kings Cross med tillhorande horkvarter, pang!
Senast vi var vid operahuset, lange lange sedan, kommer vi stark ihag hur vi sprang upp och ner for de (da upplevda) langa trapporna. Aldern har ingen betydelse och vi ar nu bada enade om att det ar exakt 72 trappsteg, och inget annat. 72.



Vi har aven konstaterat att vi ar stadsmanniskor bada tva. Liv, rorelse, shopping och gator som inte tar dig runt i en cirkel pa tre min. Vi kommer ha den basta tiden i Australien har, med den fantastiska mojligheten att faktiskt kunna komma bort fran alla supandes backpackers.

Vi bor pa tidernas skitigaste hostel, mitt i Kings Cross, billigt och bra. Nar vi gick in pa vart rum stod vi stumma med vaskorna i handerna, blickarna pa kaoset och nasan mot heltackningsmattan. Ett skamt? Har Gudrun dragit igen rummet? Satan vilka manniskor. Pa kylskapsdorren stod en hotfull lapp "ni som bor i rum 401, om ni inte stadar upp er skit MARKANT kommer ni att kastas ut och fa separata rum!". Det skulle senare visa sig att fyra personer bott i samma rum  under de senaste 7 manaderna, som sitt hem. Man bli ju morkradd. Men de var snalla och trevliga, sa vi bestamde oss for att harda.

Idag skulle vi ha tagit en farja ut till ett zoo for att fa jaga faglar, springa tafatt med kanguruer och reta upp koalor. Men det far bli en dag nar solen vill visa sig. Dagen far erbjuda oss en Chailatte och en tur i den fantastiska staden istallet.

Vi ska inte bli atna av hajar heller, vi lovar er det.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0