Fraser Island

Da var vi framme i harliga Rainbow Beach, strandstaden som fatt sitt namn fran regnstallets manga regnbagar over det oppna havet. Vi skojade dock till det och skapade en egen rainbow beach av just beachen. Fiffigt.


Vi har utgatt ifran Rainbow for att aka nagon kilometer oster ut till varldens storsta sando, Fraser Isand. Sand? Jaha du. Vi har de senaste dagarna atit sand, druckit sand, borstat tanderna i sand, sovit i sand, torkat stjarten med sand och kissat sand. Som vi brukar saga, lite skit rensar magen. Eller hur pappa?
Turen ut pa den enorma on begav sig i totalt 8 fyrhjulsdriva jeepar, indelade i tva grupper med fyra bilar i varje karavan. Tre av de fyra bilarna kordes av oss backpackers och Sarah var inte sen i att nappa, vilken hojdpunkt! Men stark rost skrek hon att hon ville kora genom hav, sanddyner och oframkomliga rallyvagar, det skulle bli det basta med campingen och det storsta aventyret. Synd da att vi hamnade i den forbannade ledarbilen som bara fick koras av head drivers. Fuck you! Ok, det kan bli kul anda. Vi kan atminstonde titta pa de andra som kor fast, sladdar och har problem, konstatera att vi gjort det battre sjalva...? Ivag akte vi och aventyret borjade. Genom alla vader och genom alla underlag. Med oss i packningen hade vi tva korgar mat for tre dagar, kokredskap, en kylbox och en massa klappkassa talt. Skont att fa laga nat annat an nudlar. Forvantningarna pa succe var stora och vi antog redan innan att vi skulle fa uppleva endel skratt, bade med och at andra. I samma jeep hade vi fyra skona stadsbrudar fran England (tanks for translating the text girls ;), ett annat par fran England och tva smakillar fran Schweiz. Chaufforen var en akta Rainbow Beach-bo med ALL fakta om on, vi har tur pa den fronten. Han trodde dessutom att vi ocksa var fran England, bra accent dar.
 

Forsta dagen bestod av lite sight seeing, indian head bestegs for maktig utsikt, champain pool bjod pa naturligt bubbelbad och maffiga sanddynor blev den perfekta platsen for att sedan resa talt och laga middag i totalt kolmorker. Helstekt biff med egenhackad potatissallad stod pa menyn och till efterratt drog vi till med pippies, en slags mussla, som vi sjalva plockade pa stranden under dagen och som tillreddes av goteborsk kock (tror att han hetta Olsson). Sa satans gott! Den enda som Emma at tillagnade hon pappa. Kvallningen bjod pa fina stjarnspel, nagra regnfall och mys vid lagerelden samt nagra brudars vilda toner efter att ha sett en flock dingos pa behagligt avstand (inte vi). Vi sag vara dingos och varaner dagen efter.
    

Morgonen efter forsta natten var som vilken campingmorgon som helst, de flesta klagade pa blota talt, sandiga sovsackar, dalig somn, orkloshet mm. Vafan brudar, upp med haret, slapp sminkborsten och koka pa de fina aggen vi har. Sagt och gjort, frukosten fortard och vidare vi for. Skumpiga vagar och leriga strander forde oss till diverse sjoar for lite vattenlekar. Det kallaste vattendraget hittade vi alldeles intill havet, dar allt grundvatten pumpas upp och ger en kall pool att plaska i. Men den haftigaste av de alla fann vi efter en svettig promenad tva kilometer in i djungeln. En sanddyn oppnade sig, vi hade funnit oknen mitt i djungeln! Lite langre bort skymtades en sluttning, benen gick per automatik in i andra vaxeln, andra andningen tog over och ratt som det var fann vi oss sjalva i ett galoppliknande steg. Dar var den, en gron oas, en djup sotvattensjo, en raddning och en svalkning. Tack! Mitt i plaskandet kom saklart skyfallet, nu snackar vi tropiskt regn. Fantastiskt. Tyvarr fann de flasta regnet nagot avskrammande och guiden fick alla att tro att en storm var pa vag. My ass. 30 mot 2 stog rosterna och inom nagra sekunder stog vi ensamma mot en hel grupp stadsbor som ville ta in pa resort over natten. Skamtar ni? Resort? Pa Fraser? Vi var sa forbannade att halften av ilskan hade kunnat stoppa pagande krig i varlden. Till svar fick vi 'this is a group thing, either youre in, or youre out!' Javla klappskalle, vi ar har for att campa och sova under stjarnklar himmel, inte bo som vi gor ovriga 365 dagar om aret (minus o-ringenveckan). Droppen var nar vi efter den patvingade incheckningen och ranet kom ut och sag en fullmane och en stjarnhimmel ovanfor oss, en av oss (50% chans att gissa ratt) blev sa besviken att hon borjade grata. Vad att gora? En sandfri middag var gott det med.
    

Skeppet ni ser pa bilden ar ifran 1905, ett liknande skepp som Titanic. Det spolades upp pa en av Fraser Islands strander 1935 av en cyklon och har legat dar sen dess. Halva skeppet ligger under sanden. Riktigt maffigt att fa se pa nara hall.



Sista dagen bedrev vi vid den kanda sjon Lake McKenzie. Gront du sa och gront det var. Fint.
 

Nu har vi en dag att spendera har pa Rainbow Beach innan den slingriga bussen tar oss ner till Surfers Paradise. Hur spenderas en dag battre an vid havet? Precis :) Vi har haft det riktigt kanon, tro inget annat och vi kan varmt rekommendera att campa pa Fraser, en overklilgt vacker o.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0