Dag 4

Goddag och godkväll.

Vi är jäklarns aktiva här på bloggen nu, men får se hur länge det håller i sig, Tokyo har haft en förmåga att frysa in oss på kvällarna, för attans vad kallt det är.

Idag började vi med att kliva upp med tuppen (Sarah), igen, för att åka iväg till Tsukijis fiskmarknad. Där kan vi snacka tempo på arbetsplatsen! Gubbar på truckar som körde som idioter med dagens fångst på släpet, och alla dessa olika sorters fiskar, herregud. Det var allt från dött till levande, och allt som finns där mittemellan. Vi tror också vi hittade basen till våran vidriga lunch i söndags, i say no more.

Då vi kände att magen INTE var sugen på sushi, åkte vi ut till den konstgjorda ön Odaiba. Där fanns Big Sight, Rainbow Bridge, en plastsåg och andra turistfällor. Toyota Mega Web var vi också in på, massa bilar i olika färger, och nej, jag såg inte om det var fina fälgar på dom Erik ;) Men det fanns mycket andra teknikprylar också som var roliga att se. Största nöjet hittade vi dock på Japans standardtoaletter, där man kunde välja styrka på spolningen, samt få en tsunami i arslet. Bara vissa vågade prova och bara vissa kom ut med en blöt rygg.
Eftersom Sarahs nos är inställd på shopping hamnade vi på det gigantiska köpcentrumet, Venus Fort i Palette town. Det var designat som små gator med ljuskronor och himmeltak, likt Rom kvällstid, inbyggt i tre våningar. Och vi som trodde det var ett outlet för rakhyvlar...

Tuva! Vet du vem vi har hälsat på? Vi har vart hemma hos "Itty", hon bor här i Tokyo, i ett rosa slott! Vi skulle hälsa så mycket till dig. Hon hade otroligt mycket prylar hemma och en egen entré till hela slottet. Det fanns moln invändigt och hon hade ett eget café med egna sockerbagare som gjorde pannkakor till henne när hon var hungig. Hon reser runt mycket i världen och kanske träffar du henne själv någon dag, någonstans. Här är lite hälsningsbilder till dig.


För att följa ett guidetips åkte vi till andra sidan av stan (Ikebukuro), och som dom biltokiga brudarna vi är, så hamnade vi på vårt andra Toyota Auto Salon. Visningslokaler och bilinformation på fyra våningar. End of story. Rullbandssushin i samma stadsdel  var bättre. 

Vi passade på att besöka ett maffigt tempel ockå, som ligger alldeles intill vårt hostel. Dagen avslutades sedan med en kvällsfika. Munkar fyllda med (tror vi) bruna bönor... Tokyo slutar aldrig att överraska.

    

Sushin på bilden ovan är mer än ätbar. Fiskrenset i samma bild med tillhörande maträtt under är det inte. Obs!


Kommentarer
Postat av: Lina

Åhhhh, Tuva kommer smälla av när hon ser de här bilderna och jag läser för henne! :)

Vilka härliga och mindre härliga äventyr...maten är alltid kul! Bra att ni hittat nåt gott och god sushi, mmmm, vi är så avundsjuka!!

Ha en fortsatt bra vecka

Puss och kram!!

2011-03-01 @ 21:43:40
URL: http://lhoof.blogspot.com
Postat av: Willie

Ser ut som ni har det trevligt :-)

2011-03-01 @ 23:56:35
Postat av: Pappsingen

Skithäääärligt asså, ni verkar kunna leta upp det mesta som är värt att uppleva i den där byyyn. Jag som gillar seafood la nästan en kräka när man ser fiskbilderna, fy!! Men rosahuset bilderna var ju lockande! Ha dä sköönt å värm varann i regnkylan!

Kram Pappa

2011-03-02 @ 16:32:27
Postat av: Tina

2011-03-02 @ 17:05:03
Postat av: Tina

Följer er varje dag.Roligt att se allt ni får uppleva. Ha en fortsatt trevlig semester.

2011-03-02 @ 17:09:15
Postat av: Anna

vad ni får uppleva mkt.. kanon skoj o läsa o följa er resa.. ta hand om varandra! kramelikram

2011-03-02 @ 21:05:57
Postat av: Erik

Emma vi tittade ju i bilsport på snygga fälgar. Jag märkte att de kan nog gå att lära dej, efter några lextioner i fälglära så kommer du se vad som är snyggt och inte ;)

2011-03-03 @ 01:12:53
Postat av: Lina

Hej mostrarna!

Åh va kul det var att se Hello Kitty. Jag vill hälsa på henne med er, hoppas vi kan göra det en dag!

Nu vill jag gå och leka med mina Hello Kittysaker.

Puss och kram Tuva

2011-03-06 @ 10:01:19
URL: http://lhoof.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0