Dag 2

Vilken dag.
Vart ska vi börja?
Vi har sett Tokyo på 12 timmar, skulle vi själva vilja påstå. Träningsvärk har vi också.

Ett försök till summering:

Vi började dagen klockan 08.00 i Shibuya (ungdomskvarteren med lite mer popkultur), Starbucks erbjöd fantastisk utsikt och dryck enligt deras unika standard. Basstart! Vi insåg snart att vi var på fel sida av staden för att kunna finna turistinformation för att vidare därifrån finna sjukhus med engelsktalade personal. Snorandes och hostandes tog vi därför tunnelbanan vidare (ingen match vid det här laget) till Ginza, supercentrum i världsklass. Tunnelbanorna förresten, är balla! 10-20 spänn per resa och då ingår titta-på-roliga-japaner-upplevelsen, alternativt titta-på-sovandes-japaner-upplevelsen. Ginza. Tro det eller ej, vad stöter vi på om inte minst ett marathon? Det bor närmare 10 miljoner människor i Tokyo och vi skulle vilja påstå att 90% av dessa deltod i loppet, varav 50% av löparna var utklädda, oavsett tävlingsnivå. Hur många var utklädda? Pris utlåtes. Täten såg mer ut som en skenande maskerad, skrämda av snor och hosta. Ni vet väl för övrigt att väldigt många här i Japan bär munskydd, vilket ger en svag Hannibal-känsla när mörkret smyger sig på. Löparna var dock inte utklädda till lamm utan vi såg superhjältar, kaniner, varmkorvar, clowner...

Turistinformationen hittades och schemat för Dag 3 spikades. Nu var det city som gällde, classic touristing in Ginza. Glitter och glomour får sammanfatta den upplevelsen. Behöver jag säga att vi har planerat in ytterligare en dag där? Tänkte väl det.

Vidare bar vår resa tillbaka till Shibuya för en lång promenad utan kompass (krokig) till yoyogiparken. NU snackar vi popkultur. Hellokitty, emo, rockabilly -alla livs levande stilar av människor som lever för sin kultur. Rakt igenom. Vi mellanmjölkssvenskar i skaljacka och gympaskor kände oss välplacerade och delade mer än gärna med oss av vår spralliga dansglädje och drog av små grodorna på de stora gräsytorna. Nej.

Nu till dagens middag. Vi trodde att vi beställde nudlar med en enkel soyasås. Vad vi fick har vi ännu inte kunnat identifierat, inte ens såhär dagen efter. Pasta, det vet vi. Sjögräs på toppen, ja. Men "såsen". Kaviar? Fiskrens? Kattmat? Ingen aning. Av ren hunger slevade vi ner tre-fyra skedar innan Emma utbrast "men vafaan är det vi sitter och äter?" Därmed var sista tuggan tagen.

Tokyo Tower. Go there. Magisk utsikt över hela staden.
    
   

Ps. Har man riktig tur får man se en svensk Volvo åka dit hos japansk p-lisa. Ds.


Kommentarer
Postat av: Systeryster

Hej mina kära sytrar. Vad roligt att vi kan följa er! Fortsätt så! Pussar och Kramar, Sanna

2011-02-28 @ 19:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0