Dag 1

Vi planerade att säga adjö i ett inkägg, men varför inte ett HEY TOKYO! Vi är här nu. Bring it on.

Tidigare idag (?), igår, för ett tag sen, cirka 27 timmar sedan såg det ut såhär:

 (klicka på bilden mormor och morfar)

Efter första lyftningen med kärra nummer ett. Efter att Emma spenderat några minuter i mitt knä. Efter att storasyster tröstat flygrädd lillasyster. Ofattbart med tanke på de hundratals flygningar vi gjort...

Väl under resan gick allt smidigt. Sakta men säkert dalade min stämma och Emma slapp höra mig, för en lång tid. Stämbanden liksom dog, tvärslut! Bruce kan fräsa, det kan numera även jag, då jag tappert försöker säga något, utan resultat. Vilket för övrigt bidrog till Emmas fenomenala insats på flyg ("hon där 'pekar' vill ha ett glas vatten") samt på Narita Airport där hon fick sköta alla konversationer efter mina försök till hjälp liknandes gäster med gester. Parodi på hög nivå!

Tunnelbanorna är avbetade. Japaner. Vilka människor. Vi är förälskade. Man rynkar ett tredjedels ögonbryn och man har fem japaner i en ring runt en, villiga att vända kartan rätt och förklara vägen. En äldre dam på ca 1.40 pratade med oss under hela den långa resan, intresserad av allt och lite till. Hjälpsam och underbar. Henne möter vi gärna igen, här i världens största stad. Hon bor här.

Vi gick direkt till vårt hostel (Asakusa Smile)... vänta. Emma har vaknat. Hon... Ah, hon vill göra entré i bloggen. Pass på.

Ja som sagt, vi lämnade väskorna på vårt vandrarhem , och tog sedan en promenad till Ueno-park där vi mest strosade runt för att fördriva tiden. Men väldigt vackert dock, synd bara att körsbärsträden inte har börjat blomma än. Eller jo, ett litet träd var rosa, och det skulle vi ju så klart ta kort på...tillsammans med 20 andra japaner. Vi såg även Shinobazu-dammen, med Gojo Tenjinsha- och Hanazono Inari-helgedomen. "Say what?" tänker ni, och så tänker jag också. Men det ska tydligen vara en turist-grej att se dessa saker. Många templen har vi också sett, men det finns såna i stort sett överallt, väldigt fina. Vi åt sushi bredvid ett, vet inte om man fick det egentligen...
Och just ja, en japanska ville torka av Sarahs läpp med en servett, men jag sa bara "hon ser ut så..." Munsår...

   

Peace.


Kommentarer
Postat av: Camilla O

Haha, gud vad jag började skratta när jag såg bilden till vänster. Fin längdskillnad på Emma och tanten bredvid!

2011-02-26 @ 10:22:51
Postat av: Agnes

Åh vad härligt att ni redan har hunnit med ett inlägg :D Bra jobbat! Skönt att resan gick bra :)

2011-02-26 @ 10:53:03
Postat av: Sunken!

Hoppas ni får ett grymt äventyr! Hade gött

2011-02-26 @ 10:55:51
Postat av: Erik

Gullig bild från flyget :). De är tur att inte båda är flygrädd. Skit kul att se första riktiga inlägget. Ha de skit kul så länge :)

2011-02-26 @ 11:07:40
Postat av: Anna

härligt o höra att allt gått bra..

njut av er underbara semester nu..

kramar från oss

2011-02-26 @ 14:38:13
Postat av: Cissi

Det där måste ju vara världens kortaste kvinna?! Till och med Amandas mormor skulle ju se lång ut där bredvid :) Roligt att höra från er!

2011-02-26 @ 15:52:15
Postat av: Mamma

Nu var ni snabba med inlägg. Bra jobbat! Ni har klarat er från magsjukan, skönt. Jag har den och var orolig att ni fått den med. Väntar på fler inlägg, vi hörs! Puss o kram

2011-02-26 @ 16:16:15
Postat av: Tina

Roligt och intressant att följa er resa. Ni kommer säkert att träffa många trevliga människor. Ha det så bra på eran underbara resa. Må så gott!

2011-02-26 @ 16:50:04
Postat av: Maria aka P

hahahhaha, love bilden till vänster! ni är också bra såklart :)



bli suuuuperkul att följa, KRAM

2011-02-26 @ 22:37:58
Postat av: Amanda

Haha, bilden på Emma och kortisen är ju för underbart:P Och ja Cissi, hon var nog kortare än mormor! Vilken resa ni har framför er tjejer. take care! Kram på er!

2011-02-27 @ 18:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0