Kaikoura

Kai-koura (äta crayfish), Norra sydöns seafoodsparadis. Där har vi vart för att på nära håll uppleva djuphavslivet och äta lite crabfish på burk för att få den rätta känslan.

Ut med båt vi for, för att få se vilda valar kring de djupa vattnen som finns relativt kustnära. Vi hann under turen se två styckna bjässar flyta runt på ytan för att andas in syre innan de sedan skulle ner på en ny 45-minuters simtur några kilometer ner i det kanske inte blåa men svarta havet. Äckliga djur när man tänker efter, bäcksvart livsmiljö, ihoppressade lungor likt en överkörd ekorre, sväljer vithajar i en tugga… Håll er i relingen! Två valar som sagt, manliga sådana, två stjärtvinkningar och flertalet vattenblåsningar. Härlig uppvisning. På köpet fick vi köra kapp med en liga delfiner samt skumma upp svallvågor åt djuphavsfiskaren nummer två –tjocksälen. Vi vinkade åt en och annan albatross också. Fyra i rad kan man säga.

   



   

Nu har vi tyvärr lämnat sydön och alla dess läckerheter, inom kort befinner vi oss i Auckland igen och inom ännu lite kortare sitter vi på ett flyg. Mjölkvatten och äventyr, hoppas vi ses igen.


Kommentarer
Postat av: Tina

Fortsatt trevlig resa.

2011-04-23 @ 07:17:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0