Maori Maori

Maori culture, haka, traditional dinner och marae overnight stay. Det var det vi fick för våra 75 dollar, helt påtvingat och ett måste utan alternativ. Vår kromosomsaknandes chaufför kan skratta sig lycklig över att vi hade det riktigt kul, trots våra aggressioner och mottagna fräsningar. Hade inte Uncle Boy vart en riktig mysgubbe utan tänder hade vi stämt Stray med tillhörande bussguide. Uncle Boy är ägare av stället med urinvånare och kulturupplevelser, han är minst 80 jordsnurr ung, totalengagerad i det han gör och mäkta stolt över att vara en född Maori. Den lilla farmen som stället är beläget på ligger i utkanten av byn Maketu, farmen ser ut som ett koncentrationsläger för ett otränat öga men vi proffs ser att insidan bjuder på mat, dans och boende. Att det inomhus luktar gammal komjölk och flyger stora flugor ingår i priset och bidrar enligt oss enbart till en bättre sinnerstämning till kulturupplevelsen. Hela mötet med Maori gick till som så att vi var deras inkräktare/fiender och var tvungen att möta deras stam i en krigsdans. Ett leende av oss inkräktare kunde leda till utvisning pga förolämpning. Stor risk för skrattanfall. Mycket stor risk för skrattanfall. Föreställ dig en urinvånare i trådkjol, sprattlandes med en pinne, skrikandes, rullande ögon, tunga lånad av Geen Simmons och knäböj till golvet. We did good. Sen var det vår tur. Dansen gick som en dans, vi flickor fick hängpåsar att svinga i takt med höfterna (alternativt tvärtom) och pojkarna fick klä av sig för att lära sig skrika och hoppa i ett moment. Svårt nog. Emelie, Anna, Sarah och Emma (Sveriges stoltheter) fick lite vin till maten vilket bidrog till vår entusiasm och inlevelse.
    
   



Tidigare idag var vi till Waitomo Caves, limestone-bildningar och utforskning av grottor under mark. Mja, det vägrade vi lägga pengar på och valde det kostnadsfri alternativet –Aranui Cave och Ruakuri Bushwalk. Det fick man ju höra av chauffören sedan att man var en tråkig fattiglapp och vi blev hånade att ha så kul i regnet kommande 3 timmar. Det var droppen. Vi ska skriva ett klagomail till bussföretaget Stray med signaturer. Flera personer har redan bokat om sin resa för att få en bättre transport och mindre nedklankningar. Hon heter Chase, undvik henne.
   

Imorgon är vi inbokade för Wather rafting. För att beskriva på svenska –gummibåt i fors. Världens högsta vattenfall för rafting ska fallas ner för, önska oss lycka till.


Kommentarer
Postat av: Lina

Oj vad ni får vara med om häftiga grejer. Men rafting...nej, fy fan! Jag håller tummarna.

I dag har vi haft ettårskalas för Vilma och vi saknade er såklart! Tuva utropade vid ett tillfälle att Sarah och Emma också skulle komma men då fick vi påminna henne om att ni är ute och reser.

Hon vet att ni flyger och ärdär solen och badet är, hennes kompis på dagis har också varit utomlands så det har blivit ett begrepp som hon verkar fatta.



I dag när Vilma fyllde ett passade hon på att gå också, på riktigt. Så himla kul och hon blir så stor vår lilla tjej.



Ha det så bra framöver!

Puss och kram

2011-04-07 @ 21:13:12
URL: http://lhoof.blogspot.com
Postat av: Cissi

Sommarklänning, check! Malta-planer, check! Sommar, jag är redo :D Ni verkar ha det för underbart brudar, tiden går så fort.. Följer er resa med spänning :) Puss

2011-04-08 @ 22:32:43
Postat av: Sarah&Emma

--> Lina:

Åh vad kul! På ettårsdagen och allt, lätt att komma ihåg för er med :) Du får hälsa och gratta i efterskott och till Tuva får du hälsa att vi ses i sommar igen, till Jons student.

Hoppas ni har det bra där hemma, våren värmer hoppas jag.



--> Cissi:

Jag hörde det från Tomas, SÅ HIMLA KUL! Jag hoppas att ni bokar direkt ni har fotbollschemat framför er. Ser fram emot det så jäkla mycket:)



//

Puss&Kram

2011-04-09 @ 07:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0