Lugnets sötma

Vi slocknade igår som fyra nyhoppade och nybadade hjältar. Helt oförstådda med att vi lekt med livet som insats. Morgonen var tidig och vacker och bussen rullade nerkyld mot norra öns högsta berg Mt Pihanga i Tongariro National Park, snöbeklätt och lite som hemma fast i Nya Zeeland. Det är i denna nationalpark som scenerna för Mount Doume (?) spelades in, vi snackar Sagan Om Ringen och ingen av oss har mer koll än så. Något berg som Frodo med följe bestiger eller liknande. Vi har det på bild i alla fall. Vi valde att inte betala $55 för att gå runt i sju timmar mellan bergen, för det kan vi göra gratis själva. Vi tog istället en lättare promenad på erforderlig tid, två timmar i skog, kalfjäll och via vattenfall. Det ÄR vackert här. Så att det blir över till er att se med.


   

Vi stoppade även till vid Gollums kända sten där han förtär sin sprattlande fisk. Vi ville inte vara sämre utan sköt av en scen på 5 min, jämfört mot filmteamets 3 månader.


Just nu sitter vi på det lyxigaste hostlet hittills, beläget i foten av bergen, utsikt mot hela landskapet och med bubbelpool på innergården. Loftsängar med egen kyl och kaklat badrum, perfekt återhämtningsdag. Dags för pasta med tonfisk.


Besök gärna våra goda vänner Anna och Emelie på www.kalleolle.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Erik

Sarah du påminner faktiskt lite om Gollum där ute på stenen ;)

2011-04-09 @ 10:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0